רכישת כרטיסים להופעות

לפני הכל – אני ממליץ לקנות כרטיסים אך ורק מהמשווקים הרשמיים. שימו לב, שכאשר אתם מחפשים בגוגל כרטיסים להופעות, התוצאות הראשונות שתקבלו יהיו בד"כ אתרי כרטיסים "יד שניה" דוגמת viagogo. אין שום סיבה לתת להם להרוויח, שלא נדבר על כך שיש סיכוי שלא תקבלו שום כרטיס תמורת הכסף הרב שתשלמו. 

איך יודעים מי זה המשווק הרשמי? מאוד פשוט, תכנסו לאתר או דף הפייסבוק של האומן ותמיד תמצאו שם קישורים למכירת כרטיסים, מן הסתם באתרים מסודרים שעובדים עם האומן (לא דרך חיפוש בגוגל!). תעקבו אחרי האמנים או הלהקות שאתם אוהבים במדיה החברתית, כך תדעו איפה ומתי הם מופיעים ומתי מתחילים למכור כרטיסים להופעות. תעקבו אחרי חברות הפקה ומכירת כרטיסים, לפעמים דווקא משם תקפוץ לכם ההודעה על מישהו שמגיע לארץ או יוצא לסיבוב הופעות (אוונטים, שוקי ווייס וכו'). ביום פתיחת המכירה, תכנסו לאתר המכירות, רצוי מכמה מחשבים או מכשירים ניידים שונים, ופשוט תחכו. זה עובד ממש כמו עם קניית כרטיסי טיסה בחברות לואו קוסט. כדי שיהיה לכם סיכוי לקנות כרטיס טוב (או לקנות בכלל, תלוי בביקוש), תתחילו כ-40 דקות עד שעה לפני תחילת המכירה. ברוב אתרי הכרטיסים בשלב מסוים תוכנסו לתור ההמתנה לרכישה, או לתור לכניסה לאתר עצמו, ברגע שרשום שאתם בהמתנה – פשוט תחכו בסבלנות. לפעמים המכירה לא מתחילה בו זמנית באתר הרגיל ובאפליקציה (בדיוק כמו עם כרטיסי טיסה!), לכן ציינתי שכדאי להיכנס מכמה מחשבים וטלפונים (לא לנסות כמה כניסות מאותו מחשב – ה-cookies יודעים שזה אותו משתמש).

כמה דוגמאות: 

שנת 2016, פתיחת מכירת כרטיסים להופעות של David Gilmour בלונדון (Royal Albert Hall). נכנסתי לקופת ה-RAH כ-40 דקות לפני הפתיחה הרשמית של המכירה וגיליתי שאני מספר 1842 בתור. בשעה 11:00 הקופה נפתחה ולאט לאט התור שלי התחיל להתקדם, עד שהוכנסתי אוטומטית לדף בחירת ההופעה הרצויה (היו 5 ברצף) והמושבים. בלי לחשוב פעמיים, סימנתי מקום באחת המרפסות הקרובות לבמה וביצעתי את הרכישה להופעה ב-23.9.2016. הכרטיס עלה 110 פאונד. בהמשך, בטיסה ללונדון, פגשתי כמה חברי'ה שטסו לאותה הופעה וקנו כרטיסים דרך viagogo ביותר מ-2000 ש"ח לכרטיס (מקווה שהצליחו בכלל לקבל אותם בסוף). הם פשוט לא האמינו שאפשר להצליח לקנות כרטיסים דרך המשווק הרשמי. 

לפני כמה שנים קפץ לי בפייסבוק פוסט של שוקי ווייס על כך שלהקת CAMEL מגיעה לארץ. מיד נכנסתי לקישור המצורף וראיתי שהכרטיסים כבר נחטפים. למזלי הספקתי לקנות, אך אם לא הייתי עוקב אחרי הדף של שוקי – אני בספק אם הייתי מגלה בזמן על הגעתה של הלהקה לישראל. 

2019 –  בזכות מעקב אחרי דף הפייסבוק של להקת Rammstein, ראיתי שהם הוסיפו כמה הופעות לקיץ 2020 (הכרטיסים להופעות שלהם נחטפים במהירות מטורפת). כרגיל, התחברתי מכמה מחשבים לאתר אוונטים הגרמני, ואחרי סיוט של קרוב לשעה, שכלל כל מיני טיימרים שטענו שעליי לחכות פעם 3 דקות, פעם 5 דקות וחוזר חלילה, הצלחתי לרכוש כרטיס לאחת ההופעות בברלין. לפי תגובות הגולשים במדיה, המון אנשים לא הצליחו לקנות כרטיסים, ואני מדבר פה על כמה הופעות עם מעל 65 אלף מקומות כל אחת שכולם נמכרים מידית אחרי פתיחת הקופות.

רכישת כרטיסים רשמיים – יד שנייה (כרגע רק בגרמניה):

אתר eventim.de מאפשר לרוכשי הכרטיסים שאינם יכולים להגיע להופעה למכור את הכרטיס באמצעות אתר fansale.de וכמובן מי שלא הצליח להשיג כרטיס להופעה שכבר sold out יכול לנסות שם את מזלו. המכירה והקנייה רשמיים לחלוטין והמחיר המקסימלי אותו ניתן לדרוש עבור הכרטיס שרוצים למכור הוא מחיר הקנייה. האתר עובד פשוט מעולה, כולי תקווה שאתרים כאלה ייפתחו במדינות נוספות.

לסיכום – אם אתם רוצים להשיג כרטיסים טובים, או כרטיסים בכלל, להופעה מבוקשת ובמחיר הרשמי – תצטרכו להשקיע קצת מאמץ…